The Copyright Building

The Copyright Building

This sophisticated West End scheme for Derwent London replaces three poorly configured existing buildings with a distinctive and sustainable new office building, with restaurants and a gallery at street level.

Exploring the rich history of Berners Street reveals a centre of arts, crafts and manufacture. Alongside wallpaper producers Arthur Sanderson & Sons, the street was renowned for furniture and musical instrument making. Taking this as inspiration, the design explores ideas on cabinet making and precise detailing to create a beautifully textured travertine and bronze façade, with large windows internally lined with timber.

The ground floor becomes dual aspect through to Berners Mews with gallery and restaurant spaces vastly improving the streetscape to both elevations. The Berners Mews elevation is beautifully textured in Petersen Tegl brick with simple elegant detailing, while Crittall windows reflect the more utilitarian nature of the service mews.

Details

  • Client: Derwent London
  • Location: Fitzrovia, London
  • Type: Commercial
  • Gross Floor Area: 141,400 sqft
  • Stage: On site

Awards

  • BD Office Architect of the Year 2016, highly commended
The Copyright Building

Offices are slowly rediscovering their role as civic buildings with the potential to articulate, animate and enrich the public realm.

Piercy&Company
The Copyright Building
The Copyright Building
The Copyright Building

Travertine Quarry, Tivoli

The Copyright Building
The Copyright Building
The Copyright Building

Material Palette

The Copyright Building

Project Team