AJ Refurb of the Year Award for 25 Savile Row

6th December 2018

Built in 1937 for ED Winn & Company by architect Gordon Jeeves, 25 Savile Row formed part of a wider post-war development to connect Savile Row and Conduit Street. The exterior white render and regular grid of black steel windows addresses Savile Row and Boyle Street and was designed as part of the city-wide expansion of dedicated commercial office space in the 1930’s. 

The building has a robustness and light industrial simplicity. In 2014 the company had outgrown the 4th and 5th floors and felt it was the right time to explore the opportunity of a new home within the lower floors of the building. Our brief was to substantially refurbish the whole building and design a new headquarters for Derwent London on the lower floors.

The refurbishment of 25 Savile Row was about finding elegance in the relationship of simple forms and natural materials. We were inspired by Scarpa’s mastery of materials, Dieter Rams economy of detail and the Japanese philosophy of ‘shibui’ a particular aesthetic of simple, subtle and unobtrusive beauty.

We are delighted to have won Refurbishment of the Year (up to £20m) - a lovely recognition of the talented project team and a committed client. 

See: 25 Savile Row

AJ Refurb of the Year Award for 25 Savile Row